Fluctuerend inkomen? 08-10-2018
TAGS
Belastingadvies
Lonen


Als een inkomen in drie opvolgende jaren sterk varieert en hierdoor in de jaren in verschillende belastingschijven valt, kan het verstandig zijn om te kijken of er met een verzoek om middeling belasting teruggevraagd kan worden. 

Middeling

Bij een verzoek om middeling wordt het inkomen uit box 1 over de jaren gelijk getrokken. Als dit een voordeel van meer dan de drempel (€ 545,-) oplevert, kan dit worden toegepast. 

 

Situaties wanneer dit bijvoorbeeld van toepassing kan zijn, zijn als je net begonnen bent met werken, je een tijd onbetaald verlof hebt gehad of als je bent gestopt met werken. 

 

Middeling heeft overigens geen invloed op toeslagen, zoals zorgtoeslag of huurtoeslag. Dit zal niet met terugwerkende kracht worden gecorrigeerd!

 

Een sterk variërend inkomen gehad of op zoek naar ander belastingadvies of hypotheekadvies? Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze Finanseurs.

Wil je ons iets laten weten?

Heb je een opmerking, suggestie of vraag over onze service of onze website, voel je dan vooral vrij ons dit te laten weten!

Neem contact met mij op:
Niet nodig       Per telefoon       Per e-mail

Feedback