Zorg dat uit elkaar gaan niet nog vervelender word 26-08-2019
TAGS
Aangifte
Belastingadvies


Scheiden of uit elkaar gaan is nooit leuk. Het wordt alleen nog vervelender als je daarna hoge naheffingen moet gaan betalen, omdat er fouten worden gemaakt bij het doen van aangifte of bij het verkeerd aanvragen van toeslagen. 

Steekproef

De Belastingdienst heeft twee steekproeven gedaan onder bijna 1800 belastingplichtigen. Dit heeft het vermoeden van het hoge aantal foute aangiftes definitief bevestigd. 

Veelvoorkomende fouten

Een veelvoorkomende fout is de hypotheekrenteaftrek, omdat ex-partners vaak onterecht allebei de volledige hypotheekrente aftrekken. Ook de kinderopvangtoeslag is een grote foutenpost. Er wordt vaak niet aangegeven dat er sprake is van co-ouderschap.

Tips

Wil je zelf je aangifte verzorgen na scheiding of uit elkaar gaan? Houd dan sterk rekening met bovengenoemde punten. De Belastingdienst heeft ook het een en ander voor je op een rijtje gezet, zie deze link.

 

Wij Finanseurs kunnen je ook helpen met de aangifte. Zo bespaar je tijd om alle andere dingen te regelen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op hierover. 

Wil je ons iets laten weten?

Heb je een opmerking, suggestie of vraag over onze service of onze website, voel je dan vooral vrij ons dit te laten weten!

Neem contact met mij op:
Niet nodig       Per telefoon       Per e-mail

Feedback