hier zitten we!
 

Ben je single? Dan kun je misschien een hogere hypotheek krijgen!

Wist je dat je als alleenstaande soms meer hypotheek kunt krijgen dan je op basis van je inkomen zou verwachten? Dit kan bijvoorbeeld als je een energiezuinig huis wilt kopen of je woning wilt verduurzamen.

De reden is eigenlijk heel logisch: als je alleen woont, heb je minder vaste lasten dan wanneer je samenwoont. Volgens het Nibud, dat meebepaalt hoeveel je kunt lenen, is dit de basis voor de mogelijkheid om alleenstaanden een hogere hypotheek te bieden. Dit extra bedrag kan oplopen tot wel € 16.000 vergeleken met tweeverdieners met hetzelfde inkomen.

Let op

Er zijn natuurlijk wel voorwaarden als je in aanmerking wilt komen voor een hogere hypotheek. Zo moet je jaarinkomen – inclusief salaris, vakantiegeld en eventuele extraatjes zoals een bonus of dertiende maand – minimaal € 28.000 zijn. Ook de hypotheekrente speelt hierbij een rol.

Hoewel dat extra bedrag van € 16.000 je zeker meer ruimte geeft, kan het nog steeds lastig zijn om met één salaris een huis te kopen. Stel dat je een jaarinkomen hebt van € 40.000, dan is je maximale hypotheek – inclusief dat extraatje – ongeveer € 160.000. Een mooi bedrag, maar helaas koop je daar in Nederland niet veel voor, vooral niet in de Randstad.

Elke euro helpt

Maar hé, elke euro helpt, toch? Misschien kunnen je ouders je nog een handje helpen, bijvoorbeeld met een schenking of een lening. Ook als je werkgever je een salarisverhoging heeft beloofd of deze vastligt in de CAO, kun je mogelijk een nog hogere hypotheek afsluiten.

Starterslening

Ben je single en wil je voor het eerst een huis kopen? Misschien kom je dan in aanmerking voor een Starterslening. Vraag er eens naar bij de gemeente waar je wilt gaan wonen. Er zijn vaak ook andere regelingen voor starters waar je gebruik van kunt maken.

Zoals je ziet, zijn er soms meer mogelijkheden dan je misschien dacht. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. 



Wil je klant bij ons worden?

    Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


    Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

     

    • een vast maandsalaris
    • jaarlijks vakantiegeld
    • een vaste halve dertiende maand

     

    Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

    In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?