Nieuws

Onze Finanseurs houden je graag op de hoogte van al het nieuws op het gebied van financiën en regelgeving. Op deze pagina vind je allerlei interessante artikelen en informatiesheets over een keur aan onderwerpen. Heb je een interessant nieuwtje en wil je dat met ons delen? Laat het dan weten en neem contact met ons op! Als dank ontvang je een klein presentje als het geplaatst wordt!


17-01-2019Aflossingsvrije hypotheek aflossen: slim of niet?

Regelmatig verschijnen er berichten in de media dat het verstandig is om een aflossingsvrije hypotheek voor de eigen woning af te lossen. De AFM heeft banken en verzekeraars opgedragen hun klanten met een aflossingsvrije hypotheek te benaderen en hen te informeren over de mogelijke consequenties van aflossingsvrije hypotheken. Maar een aflossingsvrije hypotheek kan soms nog steeds passend zijn.

Aangifte Bankzaken Belastingadvies

08-01-2019Heb jij ook recht op rentekorting?

De woningmarkt zit mede door de lage hypotheekrente al geruime tijd in de lift en de huizenprijzen zijn flink gestegen. Maar kan dit ook iets opleveren voor huizenbezitters die niet (op korte termijn) willen verhuizen? Jazeker! Namelijk rentekorting op de huidige hypotheekrente.

Belastingadvies

28-12-2018Ren nog ‘even snel’ naar de Tesla dealer!

Het is in onze eindejaarstips al naar voren gekomen, maar vanwege de vele vragen, heeft Paul er toch ook nog een losse blog over geschreven.

 

Bijtelling Belastingadvies

10-12-2018Eindejaarstips

Het einde van het jaar nadert en 2019 staat alweer voor de deur. Daarom is het goed om na te gaan wat je op het gebied van de administratie dit jaar nog moet regelen. Sommige zaken kunnen niet wachten tot 2019, maar andere zaken vragen juist om uitstel tot in het nieuwe jaar. Er zijn in ieder geval diverse zaken die om je aandacht vragen. 

 

deFinanseurs hebben alle belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet, zodat je weet hoe je zowel bij de afsluiting van 2018 als bij de start van het nieuwe jaar alles op orde hebt.

Aangifte Boekhouding Bijtelling Belastingadvies BTW

06-12-2018Eindejaarstips salarisadministratie

Het einde van het jaar nadert en 2019 staat alweer voor de deur. Daarom is het goed om na te gaan wat je op het gebied van de salarisadministratie en personeelszaken dit jaar nog moet regelen. Sommige zaken kunnen niet wachten tot 2019, maar andere zaken vragen juist om uitstel tot in het nieuwe jaar. Er zijn in ieder geval diverse veranderingen die om je aandacht vragen. 

 

deFinanseurs hebben alle belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet, zodat je weet hoe je zowel bij de afsluiting van 2018 als bij de start van het nieuwe jaar alles op orde hebt.

Personeelskosten Belastingadvies Lonen

08-11-2018Waarom nog in 2018 een elektrische auto kopen?

De steeds veranderende regels omtrent de auto van de zaak zorgen ervoor dat de koop van een elektrische auto fiscaal steeds aantrekkelijker is of is dat een misverstand? Als je in 2018 nog besluit een elektrische auto te kopen, wat dan?

Aangifte Bijtelling Belastingadvies

31-10-2018Denk op tijd na over je aflossingsvrije hypotheek

Je hebt het vast wel voorbij zien komen op tv of gehoord op de radio; de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is een campagne begonnen om woningeigenaren bewuster te maken van hun aflossingsvrije hypotheek.

Aangifte Belastingadvies

08-10-2018Fluctuerend inkomen?

Als een inkomen in drie opvolgende jaren sterk varieert en hierdoor in de jaren in verschillende belastingschijven valt, kan het verstandig zijn om te kijken of er met een verzoek om middeling belasting teruggevraagd kan worden. 

Belastingadvies Lonen

03-10-2018Verlaagd BTW tarief verhoogd

Gangbare producten of diensten worden belast met het lage tarief. Deze zal per 1 januari 2019 omhoog gaan van 6% naar 9%. De aanpassing van de BTW maakt onder andere boodschappen, boeken en theaterkaartjes duurder. Deze verhoging kost huishoudens gemiddeld € 300,-.

BTW

24-09-2018Niet blind vertrouwen op informatie website Belastingdienst

Iedereen die blind vertrouwt op gegevens op de site van de belastingdienst kan voor de rechter van een koude kermis thuiskomen. Want de website is maar 'een hulpmiddel' en de informatie erop 'is niet leidend', blijkt maar weer eens uit een recente rechtszaak.

 

Belastingadviesmeer nieuws >

Wil je ons iets laten weten?

Heb je een opmerking, suggestie of vraag over onze service of onze website, voel je dan vooral vrij ons dit te laten weten!

Neem contact met mij op:
Niet nodig       Per telefoon       Per e-mail

Feedback