Nieuws

Onze Finanseurs houden je graag op de hoogte van al het nieuws op het gebied van financiën en regelgeving. Op deze pagina vind je allerlei interessante artikelen en informatiesheets over een keur aan onderwerpen. Heb je een interessant nieuwtje en wil je dat met ons delen? Laat het dan weten en neem contact met ons op! Als dank ontvang je een klein presentje als het geplaatst wordt!


28-04-2020COVID-19 update: Zes nieuwe fiscale steunmaatregelen

COVID-19 update: Zes nieuwe fiscale steunmaatregelen

Het kabinet heeft vrijdag zes nieuwe (belasting)maatregelen aangekondigd om voornamelijk ondernemers te ondersteunen. Zo komt er een verlaging van het gebruikelijk loon bij omzetdaling, versoepeling van het urencriterium en een ruimere verliesverrekening. De vrije ruimte in de werkkostenregeling wordt eenmalig verhoogd, de inwerkingtreding van het wetsvoorstel Wet excessief lenen bij eigen vennootschap wordt uitgesteld en er komt een betaalpauze voor hypotheekverplichtingen.

Belastingadvies Corona COVID-19

06-04-2020COVID-19 update: Het NOW-loket is open!

COVID-19 update: Het NOW-loket is open!

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling, de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen sinds maandag 6 april 2020 9.00uur een aanvraag doen.

Corona COVID-19

02-04-2020COVID-19 update: Uitstel van betaling hypotheek door coronacrisis

COVID-19 update: Uitstel van betaling hypotheek door coronacrisis

De coronacrisis raakt menigeen direct hard in haar of zijn portemonnee. Soms is de nood zo hoog, dat mensen hun hypotheek niet meer kunnen betalen. Gelukkig hebben veel banken hiervoor een tijdelijke oplossing bedacht.

Corona COVID-19

26-03-2020COVID-19 en loonaangifte

COVID-19 en loonaangifte

Om de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) te kunnen uitvoeren, dient de informatie bij het UWV up-to-date te zijn. Het UWV volgt hierbij de aangiftes die ingediend zijn bij de Belastingdienst. De Belastingdienst roept daarom de werkgevers op om tijdig loonaangifte te doen. 

Aangifte Lonen Corona COVID-19

21-03-2020COVID-19 update: Deskundige verklaring voor uitstel van betaling vervalt

COVID-19 update: Deskundige verklaring voor uitstel van betaling vervalt

Ondernemers die vanwege problemen door het coronavirus bijzonder uitstel van betaling van belastingen krijgen, hoeven hier niet langer een aanvullende verklaring met bewijs van een derde deskundige voor op te sturen. Het kabinet versoepelt de uitstelregeling nog verder.

 

Boekhouding Belastingadvies Lonen BTW Corona COVID-19

04-03-2020Minder inkomstenbelasting betalen?

Minder inkomstenbelasting betalen?

Afgelopen zondag is de aangifteperiode over de inkomstenbelasting 2019 van start gegaan. Goed op de hoogte zijn van de verschillende mogelijkheden kan ervoor zorgen dat er minder inkomstenbelasting betaald hoeft te worden. In dit nieuwsbericht worden 7 tips voor het doen van aangifte behandeld.

Aangifte Belastingadvies

06-01-2020Moet ik mijn hypotheek oversluiten?

Moet ik mijn hypotheek oversluiten?

Betaal jij voor je hypotheek een rente die veel hoger is dan de huidige hypotheekrente? Dan kan het interessant zijn om je hypotheek over te sluiten.

Bankzaken Belastingadvies

27-12-2019Aflossen op je hypotheek in 2020? Laat je goed adviseren!

Aflossen op je hypotheek in 2020? Laat je goed adviseren!

Overweeg jij om binnenkort een deel van jouw hypotheek af te lossen? Bijvoorbeeld met een eindejaarsbonus, een schenking, een erfenis of spaargeld? Laat je dan eerst goed adviseren!

Aangifte Bankzaken Belastingadvies

20-12-2019Drie maanden extra de tijd voor addendum lage WW-premie

Drie maanden extra de tijd voor addendum lage WW-premie

Werkgevers krijgen drie maanden langer de tijd om ervoor te zorgen dat hun administratie voldoet aan de eisen voor het toepassen van de lage WW-premie. Van 1 januari tot 1 april 2020 mogen zij zonder addendum tóch de lage premie toepassen voor werknemers met een vast contract. 

Aangifte Personeelskosten Belastingadvies Lonen

16-12-2019Eindejaarstips 2019

Eindejaarstips 2019

De fiscale regelgeving verandert voortdurend. Aan het eind van dit jaar nemen we afscheid van een aantal bestaande regels en in 2020 maken we kennis met nieuwe en andere (spel)regels. Deze veranderingen behandelen we graag in dit nieuwsbericht.

Aangifte Boekhouding Bijtelling Belastingadvies BTWmeer nieuws >

Wil je ons iets laten weten?

Heb je een opmerking, suggestie of vraag over onze service of onze website, voel je dan vooral vrij ons dit te laten weten!

Neem contact met mij op:
Niet nodig       Per telefoon       Per e-mail

Feedback