hier zitten we!
 

Hoger loon, hogere hypotheek: maak jouw droomhuis mogelijk

Een aangekondigde loonsverhoging kan een groot verschil maken als je een hypotheek wilt afsluiten. Banken willen namelijk graag weten of je voldoende inkomen hebt om je hypotheeklasten te dragen. Hoe meer je verdient, hoe hoger je maximale hypotheek kan zijn. Sommige banken houden hierbij niet alleen rekening met je huidige salaris, maar ook met een loonsverhoging die je binnenkort krijgt. Meestal hanteren ze een termijn van zes maanden.

Toekomstige loonsverhoging aantonen

Er zijn verschillende manieren om aan te tonen dat er een loonsverhoging aan zit te komen:

  • CAO-afspraken: Als je loonsverhoging vastligt in je CAO, kun je dit eenvoudig aantonen.
  • Salarisschaal-stappen: Als je een stap maakt binnen je salarisschaal en dit staat in je arbeidscontract, is dat ook een geldig bewijs.
  • Werkgeversverklaring: Je werkgever kan een schriftelijke verklaring afgeven waarin de aanstaande loonsverhoging wordt bevestigd.

Duizenden euro’s meer lenen

Een toekomstige loonsverhoging meenemen in je hypotheekaanvraag kan ervoor zorgen dat je duizenden euro’s meer kunt lenen. Dit kan je net de extra ruimte geven die je nodig hebt om de woning van je keuze te kopen. Hieronder zie je een rekenvoorbeeld.

Rekenvoorbeeld

Ilse heeft een leuk huisje op het oog met een vraagprijs van € 238.000 en energielabel C. Ze heeft weinig spaargeld en is in eerste instantie niet van plan om het huis te verduurzamen. Nu verdient ze nog € 50.000 per jaar. Als ze de hypotheekrente van een annuïteitenhypotheek voor 10 jaar vastzet, is de maximale hypotheek die ze kan krijgen ongeveer € 228.000. Dat is dus € 10.000 te weinig.

Over drie maanden krijgt ze een loonsverhoging van € 220 bruto per maand. Daarmee wordt haar nieuwe jaarsalaris – inclusief vakantietoeslag – € 52.851. Op basis van dat inkomen kan ze ruim € 240.000 lenen voor haar hypotheek. Die € 220 extra per maand maakt dus een groot verschil.

Als je een hypotheek wilt aanvragen waarbij je toekomstige loonsverhoging wordt meegenomen, zijn er wel een paar extra stappen nodig. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Zo komt jouw droomhuis weer een stap dichterbij!



Wil je klant bij ons worden?

    Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


    Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

     

    • een vast maandsalaris
    • jaarlijks vakantiegeld
    • een vaste halve dertiende maand

     

    Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

    In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?