hier zitten we!
 

Koop nu nog ‘even snel’ een elektrische auto

2020: het overgangsjaar waarin je nog profiteert van betrekkelijk voordelige bijtellingspercentages van volledig elektrisch rijden, maar waar de eerste prijsstijging al wel een feit is. 

Hogere bijtelling vanaf 2020

Wie in 2020 een auto aanschaft die geen CO2-uitstoot, betaalt 8% bijtelling, mits de cataloguswaarde van deze elektrische auto niet hoger is dan € 45.000,-. Start je met rijden in een semi-elektrische, benzine- of dieselauto? Dan betaal je 22% bijtelling over de gehele cataloguswaarde. Oorspronkelijk zou de bijtelling bij privégebruik van een zakelijke elektrische auto pas per 2021 omhoog gaan naar 8%, maar de verhoging wordt nu dus vervroegd ingevoerd.

In 2019 is de bijtelling nog 4% over de eerste € 50.000,- van de cataloguswaarde. Na 2020 wordt de bijtelling in stappen opgehoogd, uiteindelijk naar 22%. Belangrijk hierbij is dat de auto 60 maanden lang het bijtellingspercentage houdt wat geldt in het jaar waarin de auto op kenteken wordt gezet.

Wat gaat dit schelen?

Bij een elektrische auto met een cataloguswaarde van € 50.000,- is de jaarlijkse bijtelling bij op kenteken zetten in 2019 € 2.000,-. Op kenteken zetten in 2020 levert € 4.700,- aan jaarlijkse bijtelling op. Dit scheelt per saldo circa € 1.350,- netto aan belasting op jaarbasis, en over de gehele 60-maanden periode circa € 6.750,- netto. 

Als het voor jou mogelijk en passend is, kan het bovenstaande reden zijn om nog in 2019 over te gaan tot aanschaf of lease van een nieuwe (zakelijke) elektrische auto in plaats van (bijvoorbeeld 2020). 

Hulp hierbij nodig of op zoek naar ander belastingadvies? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op met één van onze Finanseurs.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?