hier zitten we!
 

Op vakantie met de auto van de zaak? Dit moet je weten!

De zomer is in volle gang en velen van ons maken zich klaar om op vakantie te gaan. Maar wat als je van plan bent om de auto van de zaak te gebruiken voor je reis? Er zijn enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden om problemen en onverwachte kosten te voorkomen. Hieronder vind je alle essentiële informatie over het gebruik van de zakelijke auto tijdens je vakantie.

Bijtelling en privégebruik

Als je de auto van de zaak gebruikt voor privédoeleinden, inclusief vakantie, heeft dit fiscale gevolgen. In Nederland wordt dit gezien als loon in natura en daarom moet er bijtelling worden betaald. De bijtelling bedraagt meestal 22% van de cataloguswaarde van de auto. Zorg ervoor dat je deze kosten goed in kaart brengt en begrijpt hoe ze invloed kunnen hebben op je belastingaangifte.

Kilometerregistratie

Het is cruciaal om een nauwkeurige registratie bij te houden van alle gereden kilometers. Dit geldt zowel voor zakelijke als privéritten. Een goede administratie helpt je niet alleen om een overzicht te behouden, maar is ook noodzakelijk bij eventuele controles door de Belastingdienst. Maak gebruik van een rittenregistratie-app of houd een schriftelijk logboek bij.

Kosten in het buitenland

Wanneer je met de auto van de zaak naar het buitenland reist, kunnen er extra kosten ontstaan, zoals tolwegen, brandstof en onderhoud. Het is belangrijk om te weten welke kosten door je werkgever worden vergoed en welke niet. Bespreek dit van tevoren met je werkgever om verrassingen te voorkomen.

Verzekeringen en pechhulp

Controleer of de verzekering van de auto van de zaak dekking biedt in het buitenland. Sommige verzekeringen hebben beperkingen of uitsluitingen voor bepaalde landen. Daarnaast is het verstandig om te controleren of je pechhulpdekking hebt in de landen die je bezoekt. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt, zoals de groene kaart en eventuele aanvullende verzekeringsbewijzen.

Autobeleid van de werkgever

Elk bedrijf heeft zijn eigen beleid met betrekking tot het gebruik van de auto van de zaak. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de specifieke regels en richtlijnen van je werkgever. Dit kan betrekking hebben op zaken zoals het aantal toegestane privékilometers, het gebruik van tankpassen en de rapportage van kosten.

Tips voor een zorgeloze vakantie

 1. Voorbereiding: Zorg dat je alle benodigde documenten en informatie bij de hand hebt.
 2. Planning: Plan je route en houd rekening met eventuele tolwegen en verkeersregels in andere landen.
 3. Onderhoud: Laat de auto van tevoren nakijken om pech onderweg te voorkomen.
 4. Veiligheid: Zorg voor een EHBO-kit, gevarendriehoek en andere veiligheidsuitrusting.

 

Door deze tips en regels in acht te nemen, kun je zorgeloos genieten van je vakantie met de auto van de zaak.

Heb je vragen of behoefte aan persoonlijk belastingadvies of hypotheekbemiddeling? Neem gerust vrijblijvend contact op met ons team bij deFinanseurs. We helpen je graag verder!Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?