hier zitten we!
 

“Van een kale kip kun je niet plukken”

Bij het opstellen van een omzetfactuur dient de btw hierop direct aan gegeven te worden in de btw aangifte over de periode waarin de factuurdatum valt.

Oninbaar

Betaalt de klant de factuur uiteindelijk maar gedeeltelijk of zelfs helemaal niet door bijvoorbeeld een faillissement, dan wordt de vordering oninbaar.

BTW terugvorderen

De btw kan teruggevorderd worden op het moment dat duidelijk is dat de vordering oninbaar is, door bijvoorbeeld een uitspraak van een curator. 

Met ingang van 1 januari 2017 wordt de vordering in ieder geval als oninbaar aangemerkt uiterlijk 1 jaar na het verstrijken van de uiterste betaaldatum die is overeengekomen. Wanneer er geen betalingstermijn is vastgelegd, dan geldt de wettelijke betalingstermijn van 30 dagen na ontvangst van de factuur door de klant. 

Nieuwe regel

Door deze nieuwe regel is het niet meer noodzakelijk om een schriftelijk verzoek in te dienen bij de Belastingdienst voor terugvordering van de btw. Vanaf nu kan dit direct in de btw aangifte als negatieve omzet verwerkt worden. Wel zo makkelijk!

Vragen hierover of op zoek naar ander belastingadvies? Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze Finanseurs.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?