hier zitten we!
 

Verzeker je dierbaren en je toekomst: de kracht van een overlijdensrisicoverzekering

In de snel veranderende wereld van vandaag de dag worden financiële zekerheid en financiële planning steeds belangrijker. Eén van de financiële instrumenten die aan populariteit wint, is de overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering biedt bescherming en gemoedsrust voor individuen en gezinnen in onzekere tijden. Hieronder hebben wij een aantal redenen genoteerd waarom het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering een verstandige stap kan zijn.

1. Financiële bescherming voor nabestaanden

Een overlijdensrisicoverzekering biedt een belangrijke vorm van financiële bescherming voor nabestaanden. In het geval van het overlijden van de verzekerde, zorgt de verzekering ervoor dat de nabestaanden een vooraf bepaalde financiële uitkering ontvangen. Dit kan helpen om de dagelijkse kosten van levensonderhoud te dekken, zoals huur, hypotheek en andere essentiële uitgaven.

2. Hypotheekbescherming en schuldenaflossing

Voor degenen die een huis bezitten of schulden hebben, kan een overlijdensrisicoverzekering een reddingsboei zijn. Het kan ervoor zorgen dat de hypotheeklasten kunnen worden blijven betaald, waardoor het huis behouden blijft voor de familie. Bovendien kan de verzekering helpen om schulden af te lossen, zoals leningen en creditcardschulden, waardoor nabestaanden niet belast worden met financiële verplichtingen.

3. Toekomstige studiekosten en bedrijfscontinuïteit

Ouders die zich zorgen maken over de toekomst van hun kinderen kunnen met een gerust hart een overlijdensrisicoverzekering overwegen. Het biedt een manier om ervoor te zorgen dat de studiekosten van de kinderen gedekt zijn, zelfs als de ouder er niet meer is. Ook voor ondernemers kan deze verzekering van onschatbare waarde zijn, omdat het kan helpen bij het waarborgen van de continuïteit van het bedrijf na hun overlijden.

4. Onderdeel van Estate Planning

Naast de directe financiële voordelen, kan een overlijdensrisicoverzekering ook een integraal onderdeel zijn van estate planning. Het zorgt ervoor dat er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn om successierechten en andere nalatenschapskosten te betalen, waardoor een soepele overdracht van activa aan erfgenamen mogelijk wordt gemaakt.

Deskundigen benadrukken dat het belangrijk is om de persoonlijke financiële situatie en doelen zorgvuldig te evalueren bij het overwegen van een overlijdensrisicoverzekering. Een consultatie met een financieel adviseur kan helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing die past bij de individuele behoeften en prioriteiten.

Meer informatie hierover, hulp nodig bij het afsluiten van deze verzekering of een hypotheek? Of ben je misschien alleen op zoek naar belastingadvies? Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze Finanseurs.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?