hier zitten we!
 

Benut de hypotheekrenteaftrek optimaal!

De aftrek voor de hypotheekrente gaat in 2018 verder omlaag; naar 49,5% vanaf een inkomen van €67.072,-. In 2017 is het echter mogelijk om een hoger bedrag aan hypotheekrente af te trekken, mits de rente van 2018 in 2017 vooruitbetaald is.

Voorwaarden

Er kan maximaal zes maanden rente vooruitbetaald worden wanneer de leningsvoorwaarden dit toelaten. Wordt de rente van het eerste halfjaar 2018 nog voor 31 december 2017 betaald dan kan dit nog dit jaar afgetrokken worden tegen 50%. Dit levert dan een voordeel op van 0,5%.

Box 3 voordeel

Aangezien het vermogen door de vooruitbetaling afneemt kan ook dit een voordeel opleveren. De peildatum van de box 3 heffing ligt namelijk op 1 januari 2018.

 

Vragen hierover of op zoek naar ander belastingadvies? Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze Finanseurs.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?