hier zitten we!
 

BTW-correcties uit 2017 vóór 1 april 2018 aangeven!

Indien een ondernemer te weinig BTW over 2017 heeft aangegeven, kan hij de betaling van belastingrente voorkomen als hij binnen drie maanden na afloop van het jaar digitaal een suppletieformulier invult. Dit moet dus vóór 1 april 2018 gebeuren.

De ondernemer is verplicht om eventuele fouten in de aangiftes te melden. Dit kan hij doen door middel van de suppletieaangifte. Als er te weinig BTW is betaald, wordt er een verzuimboete van 5% van het BTW-bedrag dat betaald had moeten worden opgelegd.

Indien het te betalen bedrag lager is dan € 20.000,- of minder is dan 10% van het te betalen BTW- bedrag, volgt er geen boete. Het formulier ‘suppletie omzetbelasting’ is te vinden op het beveiligde gedeelte van de site van de Belastingdienst.

Bij een latere correctie dan 1 april 2018 brengt de fiscus wel belastingrente over het te betalen bedrag in rekening. Als een ondernemer teveel BTW heeft betaald, dan ontvangt hij een teruggaafbeschikking en stort de fiscus het bedrag terug. Als het gaat om correcties van € 1000,- of minder, dan hoeft de ondernemer geen suppletie in te dienen. Hij kan de correcties verwerken in de eerstvolgende aangifte.

Let wel op dat vanaf 1 januari 2018 de correcties op BTW- aangiftes alleen nog maar digitaal doorgegeven kunnen worden. Dit moet dan via de site van de Belastingdienst of via de eigen software.

Vragen hierover of op zoek naar ander belastingadvies? Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze Finanseurs.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?