hier zitten we!
 

De Expert Spreekt.. hoe zit het nou precies met personeel?

Het is fantastisch om te zien dat je bedrijf groeit en dat je nu op het punt staat om personeel aan te nemen of misschien heb je dat al gedaan. Hoe dan ook, het is van cruciaal belang om enkele basisaspecten van personeelszaken te regelen, niet alleen om te voldoen aan wettelijke vereisten, maar ook om het welzijn van je team te waarborgen.

In dit artikel vind je vijf essentiële punten die je als ondernemer moet overwegen.

Salarisadministratie

Zorg ervoor dat je salarisadministratie wordt behandeld door een erkend bureau of professional. Het is een complex terrein met veel wet- en regelgeving, dus het uitbesteden hiervan is verstandig.

CAO

Controleer of jouw bedrijf onder een CAO valt en respecteer de bepalingen die daarin zijn opgenomen. Als je twijfelt, kunnen wij je helpen om dit te verifiëren.

Pensioen

Onderzoek welk pensioenfonds van toepassing is op je medewerkers. Als er geen CAO van kracht is, kan het nodig zijn om zelf een pensioenregeling op te zetten. Wij werken samen met VMD Koster en kunnen je hierbij adviseren.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Hoewel het niet verplicht is, kan het voor jouw bedrijf lonend zijn om een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor je personeel te overwegen, vooral als je actief bent in een branche met een hoog risico op langdurig ziekteverzuim.

Personeelshandboek

Stel een duidelijk personeelshandboek op waarin de regels, arbeidsvoorwaarden en procedures voor je medewerkers worden vastgelegd. Het geeft structuur en duidelijkheid binnen je bedrijf. Als je hierbij ondersteuning nodig hebt, staan we voor je klaar.

Laat ons weten als je meer informatie nodig hebt of verdere vragen hebt. We helpen je graag verder.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?