hier zitten we!
 

Duurzame dinsdag! Een papierloos kantoor

Al sinds de jaren 90 wordt er gesproken over papierloze kantoren. Dit zou namelijk dé toekomst zijn, maar door het opkomen van de printers en kopieerapparaten werd het papiergebruik juist verdubbeld. Nu, in 2020, is er enorm veel mogelijk om het papiergebruik naar beneden te krijgen. Vandaag op Duurzame Dinsdag wordt er extra aandacht besteed aan dit onderwerp.

Hoe wordt dit gedaan bij deFinanseurs?

Bij deFinanseurs wordt er ook geprobeerd om het papiergebruik sterk te verminderen. Zo worden papieren documenten omgezet naar digitale bestanden door middel van digitalisering. Daarnaast wordt er al geruime tijd gebruik gemaakt van een digitaal klantportaal, waarin documenten geüpload en digitaal geaccordeerd kunnen worden. Ook stapels met facturen en bonnetjes zijn inmiddels veel minder in tastbare vorm aanwezig. Bij deFinanseurs wordt er gebruik gemaakt van verschillende online boekhoudpakketten, zoals Yuki. Hierdoor kan het papiergebruik bij het doen van de boekhouding behoorlijk gereduceerd worden. 

Voordelen

Naast dat het verminderen van papiergebruik op kantoor bijdraagt aan het tegengaan van de ontbossing, brengt het ook nog veel andere voordelen met zich mee! Papieren documenten nemen bijvoorbeeld veel fysieke ruimte in beslag. Bij het digitaliseren van deze documenten kan de vrijgekomen ruimte ergens anders voor gebruikt worden. Daarnaast zijn papieren documenten vaak lastig te doorzoeken of in te delen in verschillende categorieën. Digitaal is het doorgaans een stuk makkelijker om iets te vinden.

En niet alleen het gebruik van papier zelf brengt nadelen met zich mee, ook het gebruik van printers is niet goed voor het milieu. Printers staan bekend om hun sluipverbruik. Veel printers verbruiken tussen de 3 en de 15 Watt als ze niks doen. Het sluipverbruik van printers bij bedrijven is dan vaak ook behoorlijk hoog. De inkt waarmee geprint wordt bevat ook veel stoffen, waardoor het recyclen van papier moeilijker wordt.

Maakt thuiswerken makkelijker

Door de huidige situatie is het werken vanuit huis ook steeds meer en vaker aan de orde. Veel mensen hebben thuis niet alle spullen aanwezig die zij op kantoor hebben. Denk hierbij aan goede printers, of alle papieren documenten die nodig zijn om aan het werk te gaan. Het digitaliseren helpt bij het thuiswerken, omdat werknemers hierdoor niet meer afhankelijk zijn van plaats en tijd. Wanneer alle documenten digitaal en op afstand beschikbaar zijn, is werken bijna overal mogelijk.

Wil jij ook weten hoe jij samen met ons een papierloos kantoor kunt worden? Neem dan contact op met één van onze Finanseurs!Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?