hier zitten we!
 

Extra lenen om je huis te verduurzamen

Overweeg je in 2024 een huis te kopen en het te verduurzamen? Of wil je je bestaande woning energiezuiniger maken? Wellicht is het afsluiten van een verhoogde hypotheek een optie. Een belangrijke voorwaarde is echter dat het extra geleende bedrag wordt besteed aan duurzame woningverbeteringen.

Indien je een woning bezit of koopt met een energielabel van A tot en met G en je streeft naar verduurzaming, biedt deze mogelijkheid je de kans om extra te lenen. Het toegekende bedrag moet binnen vijf jaar worden aangewend voor energiezuinige aanpassingen, waaronder:

  • Isolatie van gevel, dak, vloer en leidingen
  • HR-glas (minimaal HR++)
  • Energiezuinige deuren en kozijnen in combinatie met hoog HR-glas (minimaal HR++)
  • Douchewarmte-terugwinningsysteem
  • Energiezuinige ventilatiesystemen in combinatie met andere energiebesparende voorzieningen
  • Specifieke warmtepompen, zonnecellen of een combinatie daarvan
  • Warmtepompen
  • Zonnecellen

Energielabel

Vanaf 1 januari 2024 is het extra bedrag gekoppeld aan het energielabel van je woning: € 10.000 voor woningen met label A en B, € 15.000 voor C en D en zelfs € 20.000 voor woningen met energielabel E, F of G.

Ongeacht of de investering leidt tot een beter energielabel, kun je het extra bedrag lenen, zelfs als de hypotheek hoger wordt dan de woningwaarde, met een maximum van 106% van de getaxeerde waarde na de aanpassingen.

Subsidies

Ook zijn er nog steeds subsidies beschikbaar via de verhoogde ISDE-regeling in 2024, met in 2024 een budget van € 600 miljoen voor onder andere isolatiemaatregelen, specifieke warmtepompen en zonneboilers.

Meer hypotheek

Het energielabel van je huis speelt nu ook een rol bij het vaststellen van de maximale hypotheek, naast factoren als woningwaarde, inkomen en hypotheekrente. Hoe beter het label, hoe meer je kunt lenen, geldend voor woningen met minimaal energielabel D.

Het bepalen van je maximale hypotheek is altijd al een uitdagende berekening geweest en deze recente wijzigingen maken het er niet makkelijker op. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over jouw mogelijkheden.



Wil je klant bij ons worden?

    Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


    Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

     

    • een vast maandsalaris
    • jaarlijks vakantiegeld
    • een vaste halve dertiende maand

     

    Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

    In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?