hier zitten we!
 

Fluctuerend inkomen?

Als een inkomen in drie opvolgende jaren sterk varieert en hierdoor in de jaren in verschillende belastingschijven valt, kan het verstandig zijn om te kijken of er met een verzoek om middeling belasting teruggevraagd kan worden. 

Middeling

Bij een verzoek om middeling wordt het inkomen uit box 1 over de jaren gelijk getrokken. Als dit een voordeel van meer dan de drempel (€ 545,-) oplevert, kan dit worden toegepast. 

Situaties wanneer dit bijvoorbeeld van toepassing kan zijn, zijn als je net begonnen bent met werken, je een tijd onbetaald verlof hebt gehad of als je bent gestopt met werken. 

Middeling heeft overigens geen invloed op toeslagen, zoals zorgtoeslag of huurtoeslag. Dit zal niet met terugwerkende kracht worden gecorrigeerd!

Een sterk variërend inkomen gehad of op zoek naar ander belastingadvies of hypotheekadvies? Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze Finanseurs.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?