hier zitten we!
 

GRATIS (!) advies van een loopbaanadviseur

Weet jij door corona ook even niet meer waar nu echt je passie ligt? Vanaf 1 augustus 2020 kan iedereen van 18 jaar en ouder een gratis ontwikkeladvies voor heroriëntatie op de arbeidsmarkt aanvragen. Deze mogelijkheid wordt door de Nederlandse overheid aangeboden. 

Dit ontwikkeltraject geeft zicht op het toekomstperspectief van het huidige werk en kansen op de arbeidsmarkt, helpt zo nodig bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of geeft tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk.

Voor wie?

Zowel werkende als werkzoekenden kunnen van deze regeling gebruik maken. Dit geldt dus voor werknemers, flexwerkers, zzp’ers, ondernemers en ook mensen die nu geen werk hebben. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan het ontwikkeladvies aanvragen. Het ontwikkeladvies kan aangevraagd worden bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs. 

Het traject

Door het voeren van een aantal gesprekken met een loopbaanadviseur komen persoonlijke kwaliteiten, zorgen en behoeften aan de orde. Alles wat met de adviseur wordt besproken is vertrouwelijk. Persoonlijke groei en toekomstplannen staan centraal. Het traject advies laat zien waar kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar kansen liggen voor ontwikkeling en hoe werk leuk gehouden kan worden. 

Het vinden van een loopbaanadviseur

Om mee te doen aan een ontwikkeltraject kunnen deelnemers zich aanmelden bij een loopbaanadviseur. Deze adviseur registreert het traject, vraagt subsidie aan en handelt de administratie verder af.

Via onze klant Shofukan Coaching kun je meedoen aan dit traject van ‘NL leert door’. Zij kunnen je helpen met het kosteloos (her)vinden van jouw passie. Neem vooral eens een kijkje op hun website.

Wil je liever toch een andere adviseur? Via de zoekmachines op de volgende websites kun je een geschikte loopbaanadviseur vinden. Vraag van tevoren of de loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf meedoet aan ‘NL leert door’.

 • Noloc: de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches met een kwaliteitskeurmerk.
 • Career Management Institute (CMI): Met een CMI-certificering laat een loopbaanprofessional zien dat hij/zij vakbekwaam is.
 • OVAL: de brancheorganisatie van loopbaanbedrijven met een kwaliteitskeurmerk.

Hulp hierbij nodig of op zoek naar belastingadvies of hypotheekbemiddeling? Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze Finanseurs.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?