hier zitten we!
 

Heb jij als ondernemer ook recht op compensatie?

Veel ondernemers hebben ergens in het afgelopen jaar kosten gemaakt voor de aanschaf van eHerkenning. In de loop van september kunnen ondernemers financiële compensatie aanvragen voor die aanschaf. Op dit moment worden er door De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voorbereidingen getroffen voor de Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst.

Vanaf september

De RVO meldt dat het momenteel nog niet mogelijk is om een aanvraag in te dienen. Er wordt verwacht dat de vergoeding in de loop van september online aangevraagd kan worden. Deze vergoeding is bedoeld voor organisaties die bij het doen van hun belastingaangifte eHerkenning nodig hebben. Dit gaat specifiek over het eH3-inlogmiddel. Dat wordt alleen gebruikt voor het inloggen bij Mijn Belastingdienst Zakelijk. Een ander eHerkenningsmiddel kan door de leverancier van ondernemers om gezet worden naar het eH3-inlogmiddel om een vergoeding aan te vragen.

Hoeveel compensatie?

De compensatie bedraagt ongeveer 24 euro per jaar. Dit is de laagste marktprijs voor eHerkenning. Er kan één eHerkenningsmiddel per organisatie per jaar gecompenseerd worden. Dit geldt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2020. Een machtiging aan een intermediair zal niet worden gecompenseerd. Ook eenmanszaken en zzp’ers krijgen geen vergoeding. Zij kunnen namelijk gratis aangifte doen met DigiD.

Daarnaast werkt De Belastingdienst ook aan een compensatieregeling voor ondernemers die zich niet konden inschrijven in het Handelsregister. Zij konden daardoor geen gebruik maken van eHerkenning. Als alternatief daarvan gebruikten deze ondernemen een softwarepakket of een intermediair. De Belastingdienst zal binnenkort ondernemers die recht hebben op compensatie hierover informeren. 

Hulp nodig, op zoek naar ander belastingadvies of naar een financiële planning of hypotheekbemiddeling? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met één van onze Finanseurs.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?