hier zitten we!
 

Tips voor de aangifte inkomstenbelasting 2020

Het is weer tijd om je aangifte inkomstenbelasting te doen. Voor veel mensen is het iets waar ze tegenop kijken. We hopen het met deze 5 tips daarom wat gemakkelijker te maken voor je!

 

Tip 1: Controleer je gegevens

Tegenwoordig vult de Belastingdienst al een groot deel van je belastingaangifte voor je in. Het kan alleen soms zo zijn dat niet alle informatie hier goed instaat. Controleer dus zeker ook de vooraf ingevulde informatie.

 

Tip 2: Pak de aangifte van vorig jaar erbij

Is er niet veel in je persoonlijke situatie veranderd het afgelopen jaar? Dan is het handig om je belastingaangifte van vorig jaar erbij te pakken. Je kunt dan zien wat je in dat jaar hebt ingevuld en mogelijk sommige bedragen overnemen. Dat scheelt weer tijd!

 

Tip 3: Benut aftrekposten

De meeste aftrekposten worden niet automatisch door de Belastingdienst ingevuld. Als je de regels kent, kun je het hele jaar fiscaal slim kiezen en op deze manier belasting besparen. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld zorgkosten, studie- en reiskosten en/of giften aan het goede doel. We hebben de aftrekposten hier voor je op een rijtje gezet.

 

Daarnaast mag je bij het invullen van de bedragen mag je aftrekposten naar boven afronden en je loon naar beneden afronden. Op deze manier haal je er voordeel uit.

 

Tip 4: Fiscale partners? Maak slim gebruik van het verdeelscherm

Doe je samen met je fiscale partner aangifte? Maak dan gebruik van het zogenaamde ‘verdeelscherm’. Dit is geïntegreerd in het aangifteprogramma van de Belastingdienst. Het verdeelscherm houdt in dat je kunt schuiven met gemeenschappelijke inkomensbestanddelen. Het aangifteprogramma rekent alles meteen door dus je ziet direct hoe je samen zo min mogelijk belasting betaalt, zonder dat je je daarvoor in ingewikkelde regels hoeft te verdiepen. Dat scheelt weer!

 

Komt de aanslag van een van de partners rond de nul euro uit? Schuif de posten in het verdeelscherm dan zo dat de te betalen belasting voor een van de twee precies € 46,- is. Bij bedragen tot € 46,- legt de fiscus namelijk geen aanslag op. Let wel op: heb je in 2020 een voorlopige aanslag gehad waarbij je moest betalen? Dan geldt dit voordeel niet.

 

Tip 5: Uitstel aanvragen

De belastingaangifte voor 2020 kun je vanaf 1 maart 2021 online indienen. Denk je dat je de aangifte niet voor 1 mei 2021 in kunt dienen? Vraag dan voor 1 mei 2021 uitstel aan. Je kunt dan tot 1 september 2021 uitstel krijgen. Dit kan via Mijn Belastingdienst, de Belastingtelefoon of schriftelijk via het uitstelformulier (deze is vanaf 1 februari 2021 op de site van de Belastingdienst beschikbaar).

 

Kom je er echt niet uit of vind je het fijner om je aangifte te laten doen? Neem dan gerust contact met ons op en dan helpen wij je graag verder!Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?