hier zitten we!
 

Ben jij geld de baas?!

Het is deze week de Week van het Geld. Deze week staat in het teken van financiële educatie voor kinderen en jongeren. Gedurende deze week verzorgen docenten en gastsprekers lessen op basisscholen en middelbare scholen, gericht op het bevorderen van financiële vaardigheden. Het doel is om jongeren bewust te maken van financiële verantwoordelijkheden en hen te helpen bij het ontwikkelen van financiële zelfredzaamheid. Ook ouders worden aangemoedigd om hieraan bij te dragen en kunnen mogelijk zelf ook waardevolle inzichten verwerven.

Bewustwording financiële mogelijkheden

In een tijd waarin kinderen steeds vroeger worden blootgesteld aan financiële verleidingen, zoals influencer-marketing en in-game aankopen, is het van cruciaal belang om hen bewust te maken van de waarde van geld en de bijbehorende risico’s. Onderzoek toont aan dat het leggen van een stevige financiële basis op jonge leeftijd essentieel is voor een gezonde financiële toekomst. Het thema van dit jaar, “Hoe ben jij je geld de baas?”, benadrukt het belang van financieel beheer en bewustzijn.

Naast de educatieve activiteiten tijdens de Week van het Geld, zijn er ook middelen beschikbaar voor thuisgebruik, zoals explainervideo’s over financiële verleidingen. Deze video’s bieden praktische tips, bijvoorbeeld over het weerstaan van de drang om impulsief geld uit te geven, zowel voor jongeren als volwassenen.

Inzicht door overzicht

Een cruciale stap in het beheren van geld is het verkrijgen van inzicht door overzicht. Het bijhouden van een (digitaal) huishoudboekje kan hierbij helpen. Verschillende financiële instellingen bieden deze diensten kosteloos aan hun klanten, maar er zijn ook andere opties beschikbaar.

Budgetteren

Het opstellen van een budget, waarbij inkomsten en uitgaven worden geregistreerd en toegewezen aan specifieke categorieën, is een effectieve manier om financiële discipline te bevorderen. Dit helpt niet alleen bij het beheren van vaste lasten, maar ook bij het plannen van uitgaven voor bijvoorbeeld vrijetijdsactiviteiten.

Impulsaankopen

Ten slotte is het vermijden van impulsieve aankopen een belangrijke strategie om financiële stabiliteit te behouden. Het uitstellen van aankoopbeslissingen stelt individuen in staat om rationeel te overwegen of een aankoop noodzakelijk is.

Ben jij benieuwd of je alles financieel op orde hebt? Wij hebben hiervoor een handige tool ontwikkeld, de financiële APK. Benieuwd of een Financiële APK iets voor jou is? Plan dan gerust een afspraak in met onze Financiële Finanseur Marjolein via deze link



Wil je klant bij ons worden?

    Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


    Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

     

    • een vast maandsalaris
    • jaarlijks vakantiegeld
    • een vaste halve dertiende maand

     

    Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

    In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?