hier zitten we!
 

BTW eindejaartips.. waar moet je op letten?

De feestdagen zijn weer voorbij en we zullen weer over moeten gaan tot de orde van de dag. Dit betekent ook weer de btw-aangifte die ingediend moet worden. Hier een aantal tips waar op gelet moet worden bij het indienen van de laatste btw-aangifte van het jaar 2017.

Privécorrecties

In de laatste btw-aangifte is het ook van belang dat alle privécorrecties meegenomen worden in de aangifte. Er zijn verschillende posten waar op een privécorrectie kan plaatsvinden. De meest voorkomende is de correctie voor privégebruik van de auto. Daarnaast kan er een correctie plaatsvinden voor het gebruik van bedrijfsgoederen voor andere dan bedrijfsdoeleinden, correctie privégebruik woning, herziening van de in eerdere jaren in aftrek gebrachte omzetbelasting op investeringsgoederen.

Privé gebruik auto

Voor auto’s die ook privé gebuikt worden, moet er in de laatste btw-aangifte een correctie voor het privégebruik plaatsvinden. Voor het privégebruik kan er gebruik gemaakt worden van de forfaitaire regeling. Dit houdt in dat er 2,7% (soms 1,5%) van de catalogusprijs wordt gecorrigeerd. Soms kan het echter voordeliger uitpakken wanneer de correctie voor privégebruik auto plaatsvindt op basis van werkelijk privégebruik. Hiervoor moet er dan wel een kilometerregistratie bijgehouden worden. In dit geval wordt dan een correctie toegepast op de teruggevorderde btw van de autokosten op basis van de verhouding privé-zakelijke kilometers.

Kleineondernemersregeling

Wanneer er na de aftrek van de voorbelasting minder dan € 1.883 btw verschuldigd is dan kom je in aanmerking voor de KOR (dit geldt niet voor rechtspersonen). Is het verschuldigde btw-bedrag in heel 2017 zelfs € 1.345 of minder dan mag er over het gehele bedrag de KOR toegepast worden en hoeft er dus geen btw betaald te worden. Ligt het bedrag tussen de € 1.345 en de € 1.883 dan mag een bepaald deel in mindering genomen worden.

Suppletie-aangifte

Wanneer blijkt dat er in de afgelopen vijf jaar toch te weinig of te veel btw is aangegeven, dan moet hier een suppletie-aangifte voor ingediend worden. Blijkt de correctie € 1.000,- of minder te zijn dan mag dit ook in de eerstvolgende normale btw-aangifte verwerkt worden.

Op tijd aangifte doen

Net als bij de vorige tijdvakken is het nu ook weer van belang dat de aangifte en de betaling op tijd bij de Belastingdienst binnen zijn. De deadline voor de aangifte en de betaling van het vierde kwartaal is 31 januari.

Let op!

Op deze deadline moet het te betalen bedrag binnen zijn bij de Belastingdienst, dus moet dit uiterlijk 30 januari betaald worden i.v.m. de overboeking.

Vragen hierover of op zoek naar ander belastingadvies? Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze Finanseurs.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?