hier zitten we!
 

De dag van het geluk

20 maart is de Dag van het Geluk! Deze dag werd ingesteld door de Verenigde Naties met als doel het promoten van geluk als universeel doel en verlangen in de levens van de mensen overal ter wereld. Wij hebben 5 tips om het werkgeluk te verbeteren!

 

De VN brengt jaarlijks een rapport uit genaamd the World Happiness Report, waarin de mate van geluk in meer dan 150 landen uitgebreid wordt geanalyseerd en vergeleken. De lijst komt tot stand op basis van een reeks vragen aan inwoners over zaken als inkomen, gezondheid, vrijheid en sociale ondersteuning. In het rapport wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het effect van geluk en ongeluk. In de afgelopen jaren staat Nederland in de top 10 van de meest gelukkige landen, dus zo slecht doen wij het nog niet.

Tips

De vraag is hoe kunnen wij hier een steentje aan bijdragen? Hieronder volgen 5 praktische tips om gelukkig(er) werken te bevorderen:

 1. Bouw relaties met je collega’s op. Goed en leuk contact met je collega’s is erg belangrijk voor meer werkplezier. Je ziet elkaar tenslotte veel op het werk en het wordt allemaal leuker als je goed overweg kunt met je collega’s.
 2. Durf in beweging te komen. Ben je niet tevreden met je baan? Neem dan actie en wacht niet te lang op verandering. Dit betekent niet dat je gelijk opzoek moet naar een nieuwe baan maar maak jouw ontevredenheid bespreekbaar met je leidinggevende om te kijken of je dingen kan aanpassen in je functie.
 3. Creëer een missie. Het hebben van een missie kan bijdragen aan meer werkgeluk. Als je weet wat je missie is in het leven, kun je ook weten hoe jouw baan hierin past. Stel jezelf de vraag, draagt jouw werk bij aan je missie?
 4. Gelukkig in je leven, gelukkig in je werk! Als je privé lekker in je vel zit is de kans groot dat je ook op je werk gelukkiger bent. Als dit  gevoel ontbreekt, kijk dan of er misschien privé iets is wat je dwarszit.
 5. Onderneem (sportieve) activiteiten met je collega’s. Door sporten ga je beter in je vel zitten en voel je je dus uiteindelijk gelukkiger!

 

Gelukkige medewerkers zijn volgens verschillende onderzoeken productiever, creatiever, innovatiever en verzuimen minder. Gelukkige medewerkers streven dus niet alleen een fundamenteel doel na, maar dragen ook op een positieve manier bij aan de winst en prestaties van een organisatie.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?