hier zitten we!
 

Gratis iPad van de Belastingdienst?

Bij zakelijke investeringen (boven de € 450,- excl. btw) heeft een ondernemer mogelijk recht op Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Om deze extra aftrekpost van maximaal 28% te kunnen claimen, dient er in 2022 in totaal minimaal € 2.401,- geïnvesteerd te zijn. Het kan dus lonen om nog dit jaar een extra investering te doen om boven deze drempel uit te komen.

 

Omdat de investeringsaftrek 28% van de aanschafprijs bedraagt, kan het zijn dat een extra investering in 2022 per saldo gratis is. Stel, het totaal van de investeringen komt dit jaar uit op € 1.900,-, dan is er geen recht op deze aftrek. Zonde!

 

Wordt er een extra investering gedaan waardoor het totaalbedrag op minimaal € 2.401,- uitkomt, levert dat wel een aftrekpost op van minimaal € 672,-. Samen met de afschrijvingskosten kan je zo je investering snel terug verdienen.

 

Komt het totaal van de investeringen in een boekjaar boven de € 59.939,- uit, dan loopt het percentage van de KIA af. In dit soort gevallen kan het dan ook verstandig zijn om de investering door te schuiven naar volgend jaar.

 

Vragen hierover? Onze Finanseurs helpen graag met het advies of een investering dit jaar nog loont of dat dit beter doorgeschoven kan worden naar januari 2023.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?