hier zitten we!
 

Gratis toegang tot data uit Handelsregister voor ondernemers

Ondernemers krijgen van de Kamer van Koophandel de mogelijkheid om 30 gratis inzages per jaar te krijgen in de ondernemingen die in het Handelsregister staan. Daarnaast stelt de KvK twee geanonimiseerde sets beschikbaar waarmee analyses en apps gemaakt kunnen worden.

 

De inzages zijn beschikbaar in de KvK app handelsregister. Ondernemers kunnen hier zowel de eigen gegevens inzien, als die van andere ondernemingen. De KvK wil het voor ondernemers makkelijker maken om te checken of een onderneming daadwerkelijk bestaat en wie bevoegd is om te handelen namens de onderneming.

 

De KvK zal de data van de ondernemers wekelijks verversen. De KvK hoopt hiermee de markt te stimuleren om tools te ontwikkelen die de data kunnen omzetten in betekenisvolle informatie.

 

Minister Kamp van Economische zaken geeft hiermee invulling aan het kabinetsplan om informatie van het Handelsregister meer als open data te ontsluiten. De effecten van het openstellen van de data zal worden gemonitord zodat een aantal zaken rondom privacy, nader uitgewerkt kunnen worden.

 

Vragen hierover of op zoek naar ander belastingadvies? Neem dan gerust contact op met een van onze Finanseurs.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?