hier zitten we!
 

Heb jij ook recht op rentekorting?

De woningmarkt zit mede door de lage hypotheekrente al geruime tijd in de lift en de huizenprijzen zijn flink gestegen. Maar kan dit ook iets opleveren voor huizenbezitters die niet (op korte termijn) willen verhuizen? Jazeker! Namelijk rentekorting op de huidige hypotheekrente.

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor deze rentekorting dient de hypotheekschuld lager te zijn dan de waarde van de woning. Bij sommige partijen is er al korting op de rente wanneer de hypotheekschuld onder de 90% ligt van de waarde van de woning.

Hoe wordt de waarde van de woning bepaald?

De waarde van de woning wordt bepaalt op basis van de WOZ waarde of doormiddel van een taxatierapport. In veel gemeentes is op dit moment de waarde van een woning een stuk hoger dan de WOZ waarde. Het kan dan lonen om, ondanks de kosten, een ‘Calcasa-rapport’ aan te vragen of een taxatie uit te laten voeren om zo een (hogere) rentekorting te verkrijgen.

Aflossen

Wanneer er afgelost wordt op de hypotheekschuld daalt uiteraard ook de waarde van deze schuld. Is de woning niet of nauwelijks in waarde gestegen maar is er wel afgelost op de hypotheek dan kan er uiteraard ook aanspraak gemaakt worden op deze rentekorting.

Eigen initiatief

Er zijn partijen die zelf het rentepercentage aanpassen wanneer de hypotheekschuld onder een bepaald percentage van de woningwaarde komt. Echter bij de meeste hypotheekverstrekkers dient er op eigen initiatief een verzoek tot rentekorting ingediend te worden.

Verwacht je recht te hebben op rentekorting dan helpen één van onze hypotheekadviseurs van StraksBegintNu® je hier graag mee.  Neem dan ook gerust contact op via sbn@definanseurs.nl of via het telefoonnummer 010-4090966.

Zoals je misschien al eerder hebt vernomen, is StraksBegintNu® een nieuw onderdeel van deFinanseurs. Namens StraksBegintNu® werken Marjolein Thoen en Marc den Uijl samen om onze klanten aan een zo passend mogelijk hypotheek te helpen. Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?