hier zitten we!
 

Hypotheek na je 57e vaak een stuk lager

Als je de vijftig bent gepasseerd en plannen hebt om een huis te kopen of iets aan je hypotheek te veranderen is het slim om alvast vooruit te kijken. Omdat een hypotheek meestal voor dertig jaar wordt afgesloten, letten banken extra op als je rond je 57e zit. Dat is ongeveer tien jaar voor je AOW-leeftijd.

Inkomen omlaag

Als je op je 67e met pensioen gaat, gaat je bruto inkomen meestal omlaag, vooral als je weinig of geen pensioen hebt gespaard. Maar vanaf je AOW-leeftijd betaal je minder belasting (over de eerste €38.000 aan inkomen), waardoor het netto verschil kleiner wordt.

Toch zien banken die daling als reden om anders naar je hypotheekaanvraag te kijken dan wanneer je jonger bent. Ze checken niet alleen je salaris voor de komende tien jaar, maar ook voor de twintig jaar daarna. En omdat dat meestal lager is, kan het zijn dat je minder kunt lenen voor je woning.

Overwaarde gebruiken

Maar geen paniek, er zijn nog genoeg mogelijkheden, vooral als je overwaarde hebt op je huidige woning. Dat betekent dat je huis (flink) meer waard is dan je hypotheekbedrag. Bij verkoop kun je die overwaarde in je nieuwe huis steken, waardoor je nieuwe hypotheek lager kan uitvallen.

Je kunt die overwaarde ook op andere manieren gebruiken, bijvoorbeeld om je huidige huis aan te passen zodat het geschikt is voor alle levensfasen. Of je kunt het geld gebruiken als extraatje voor je pensioen. Banken hebben allerlei opties, zoals de verzilverhypotheek of de opeethypotheek.

Benieuwd wat dit voor jouw situatie betekent? Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze hypotheek Finanseurs.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?