hier zitten we!
 

Kabinet verhoogt laag btw tarief

Velen zullen het al wel gehoord hebben; het lage btw-tarief van 6 procent gaat omhoog. Het nieuwe kabinet verhoogt het naar 9 procent als onderdeel van grote belastinghervormingen. Een mandje boodschappen of je fiets laten repareren wordt daardoor duurder.

 

De verhoging van het lage btw-tarief is onderdeel van het invoeren van de zogeheten ‘sociale vlaktaks’. De verhoging gaat op z’n vroegst in 2019 in. Hoewel dit nog wel even duurt, is het wel goed om te kijken waar dit allemaal betrekking op zal hebben.

 

Het lage btw-tarief van 6 procent geldt onder meer voor voedingsmiddelen, water, alles wat bij de boer vandaan komt, geneesmiddelen en boeken. Maar ook een bezoekje aan de schoenmaker, de kapper of een zwembad of sauna wordt volgend jaar duurder. De volledige lijst is hier te vinden: http://bit.ly/2nrZJsC.

Sociale vlaktaks

Met de invoering van de sociale vlaktaks gaat een langgekoesterde wens van coalitiepartner CDA in vervulling. De eerste drie belastingschijven worden hiervoor samengevoegd, alleen mensen met een hoog inkomen betalen een hoger tarief.

 

Vragen hierover of op zoek naar ander belastingadvies? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met één van onze Finanseurs.

 Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?