hier zitten we!
 

Kinderen met vakantiewerk? Let op de kinderbijslag!

Veel ouders vinden het plezierig als hun kinderen in de vakantie aan de slag gaan. Ouders dienen zich wel te realiseren dat bijverdiensten van hun kinderen de kinderbijslag kunnen beperken. Voor kinderen van 16 en 17 jaar geldt een maximum bedrag van € 1.265,- netto per kwartaal. Tijdens de zomervakantie mogen kinderen extra verdienen, in die periode mogen ze € 1.299,- extra (bovenop de € 1.265,-) bijverdienen.

Wat als ze teveel verdienen?

Verdient een kind in een kwartaal meer, dan moet dit opgeven worden bij de Sociale Verzekeringsbank. De consequentie is dan dat over dat kwartaal geen recht is op kinderbijslag.

Stage

Als een kind door het jaar heen een baantje heeft en in de vakantie bij dezelfde werkgever wat extra werkt, dan wordt het extra werk als vakantiewerk gezien. Loopt een kind stage en werkt het extra tijdens de vakantietijd? Dan kan het extra werk ook als vakantiewerk worden aangemerkt als in de stage-overeenkomst staat dat het niet verplicht is om tijdens de vakantie door te werken.

 

Vragen hierover of op zoek naar ander belastingadvies? Neem gerust contact op met een van onze Finanseurs.

 Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?