hier zitten we!
 

Uitspraak Hoge Raad over belastingheffing in box 3

Afgelopen donderdag heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan over de belastingheffing in box 3. Zoals verwacht is het cassatieberoep van de staatssecretaris voor beleggingen in aandelen en onroerend goed verworpen. De Hoge Raad heeft echter geoordeeld dat de box 3-heffing voor spaargelden correct is, dus hiervoor zal geen compensatieregeling plaatsvinden.

Belastingdienst stopt met box 3-aanslagen

Het Ministerie van Financiën had al rekening gehouden met deze uitspraak. Daarom is de Belastingdienst gestopt met het opleggen van de box 3-aanslagen over de jaren 2021, 2022 en inmiddels ook 2023. Het ministerie laat weten dat belastingplichtigen die door de uitspraak worden geraakt, eerst een brief van de Belastingdienst zullen ontvangen. Voor nu hoeven we dus nog geen actie te ondernemen.

Compensatieverzoeken en verwachtingen

Gezien de uitspraak van de Hoge Raad verwachten wij dat met name beleggers met aandelen in 2022 in aanmerking komen voor compensatie. Dit geldt ook voor belastingplichtigen met een tweede woning die geen of weinig rendement hebben behaald.

Vragen hierover of op zoek naar ander belastingadvies? Neem gerust vrijblijvend contact op met onze Finanseurs.Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?