hier zitten we!
 

Verzendkosten en de BTW…

Een veel gemaakte fout is om geen btw te berekenen over de verzendkosten bij het opmaken van de factuur. Geheel raar is deze gedachtegang niet aangezien er over post- en pakketzegels geen btw betaald wordt. Toch moet er btw berekend worden over de verzendkosten.

Wanneer er belaste goederen of diensten gefactureerd worden, dient de btw over het totaalbedrag berekend te worden. Bij het totaalbedrag horen dus ook de verzendkosten, reiskosten, telefoonkosten, verpakkingskosten (uitgezonderd statiegeld) en dergelijke.

Maar met welk pencentage moet er dan gerekend worden?

Worden de goederen belast tegen het hoge tarief, dan dienen ook de verzendkosten belast te worden met het hoge tarief. Worden de goederen belast tegen het lage tarief, dan geldt dit tarief ook bij de verzendkosten.
Wordt er echter met beide tarieven gerekend, dan dienen de verzendkosten belast te worden tegen het hoge tarief.
Wanneer de goederen die gefactureerd worden vrijgesteld zijn van btw, dan hoeft er uiteraard ook geen btw over de verzendkosten berekend te worden.

 

Vragen hierover of op zoek naar ander belastingadvies? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met één van onze Finanseurs.

 Wil je klant bij ons worden?

  Beloningsbeleid deFinanseurs/ StraksBegintNu


  Het AFM geeft kaders waar ons beloningsbeleid aan moet voldoen. Dit kan in een variabele vorm en/of een vaste vorm. Binnen StraksBegintNu houden wij een vaste beloningsstructuur aan, bestaande uit:

   

  • een vast maandsalaris
  • jaarlijks vakantiegeld
  • een vaste halve dertiende maand

   

  Wij kennen dus geen resultaatafhankelijke beloningen toe.

  In drie vragen bepalen welk pakket het beste bij jou past?